Gå direkt till innehåll
Välkommen att ta del av ett gratis halvdagsseminarium under Beredskapsveckan om framtidens hållbara och robusta infrastruktur och nya organisationsformer för att skapa den.
Välkommen att ta del av ett gratis halvdagsseminarium under Beredskapsveckan om framtidens hållbara och robusta infrastruktur och nya organisationsformer för att skapa den.

Seminarium: Framtidens hållbara och robusta infrastruktur

Tid 26 September 2024 13:00 – 17:00

Plats Linköpings Naturcentrum, Lasarettsgatan 1, Linköping

Höjd beredskap – hållbar möjlighet?

När Sverige och Östergötland rustar sig för att bättre kunna möta konflikter och kriser öppnas samtidigt möjligheter att bidra till omställningen till ett mer hållbart samhälle. Under Beredskapsveckan tittar SPIRA-nätverket och Cleantech Östergötland närmare på dessa möjligheter i ett öppet halvdagsseminarium.

Framtidens hållbara och robusta infrastruktur

Temat för seminariet är Framtidens hållbara och robusta infrastruktur och nya organisationsformer för att skapa den. Seminariets talare presenterar kunskap och erfarenheter inom ämnen som elnät, hållbar energiförsörjning och energigemenskaper samt kommunikationsnät och regionala beredskapskontrakt. I en paneldiskussion reflekterar de även över hur olika aktörer i samhället kan samverka för en resilient infrastruktur och samhällsplanering.

Seminariet riktar sig till både personer inom föreningslivet med intresse för omställnings-, hållbarhets- och beredskapsfrågor, och entreprenörer som kan se affärsnytta inom glappen i värdekedjorna som presenteras, samt beslutsfattare och forskare. Alla andra med intresse för dagens tema är förstås också välkomna.

Inbjudna talare: Jonas Birgersson (ViaEuropa), Lena Rainer (Sveriges Energigemenskaper), Mikael Åhlman (Region Uppsala), Fredrik Lindeberg (NetNode), Dejan Ilic (HSB BRF Mjärdevi 2) och Per Everhill (Tekniska verken).

Kostnad: gratis, men anmäl ditt deltagande.

Program: se detaljerat program för seminariet.

Kategorier

Kontakter

Anders Carlsson

Anders Carlsson

Miljökonsult 0737-72 25 62

Relaterat innehåll

Miljökonsult

Calluna AB hjälper företag och myndigheter med expertkunskap om skog, mark och vatten. Vi vill bidra till en samhällsutveckling som värnar den biologiska mångfalden. Vi arbetar alltid objektivt och faktabaserat. Vårt engagemang gynnar både naturen och våra uppdragsgivare.

Calluna

Linköpings slott
582 28 Linköping
Sverige