Gå direkt till innehåll
I oktober träffades nära hundra kollegor från Calluna AB för att fira företagets 30-årsjubiléum. Foto: Ogün Çağlayan Türkay.
I oktober träffades nära hundra kollegor från Calluna AB för att fira företagets 30-årsjubiléum. Foto: Ogün Çağlayan Türkay.

Nyhet -

Calluna firar 30 år

1992 startades det som idag är naturmiljökonsultföretaget Calluna AB. De tre grundarna anade inte då att detta skulle leda till ett framgångsrikt bolag med över 100 anställda 30 år senare. Jubiléumsmiddagen bjöd även på en synnerligen ovanlig artobservation.

Firade med stor företagskonferens

Det var i Linköping 1992 som Calluna startade. De tre grundarna John Askling, Håkan Ignell och Anna Sandström är ännu aktiva som konsulter i bolaget. De kunde i början av oktober i år blicka ut över ett helt konferensrum fyllt av kollegor.

Det var fantastiskt att se alla samlade och konstatera vilken enorm samlad kompetens vi har i företaget idag, säger Håkan Ignell, en av grundarna.

Under två dagar samlades äntligen alla anställda i Linköping för en fysisk konferens. Detta efter flera år utan större sammankomster och med olika former av digitala träffar under pandemin.

Vi är så glada att vi kunde samlas allihop igen och att vi fick två värdefulla dagar tillsammans med samtal, inspiration och kunskapsutbyte, säger VD Camilla Montén.

Medarbetarna fick bland annat möjlighet att se vad kommunen har gjort vid den nyligen färdigställda fiskvägen i Stångån.

Ovanligt artfynd under middagen

30-årsjubiléet firades med en festmiddag som visade sig få en oväntad twist vad gäller den biologiska mångfalden... På ett av borden kröp nämligen en liten, svart insekt oblygt förbi en av middagsgästerna (som råkade vara en av företagets insektsspecialister) och fångade hans uppmärksamhet.

Krypet togs med hem för vidare artbestämning. Det visade sig vara kortvingen Carpelimus zealandicus. Ett mycket ovanligt artfynd då arten endast har rapporterats tre gånger tidigare i Sverige (alla gånger inomhus eller i direkt anslutning till hus). Förmodligen följer den med in via blomjord eller krukväxter.

Det krävs kanske ett företag fullt av biologer för att en fest ska få så pass tunga artkryss!

Kortvingen Carpelimus zealandicus dök upp under festmiddagen, ett väldigt ovanligt artfynd i Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Camilla Montén

Camilla Montén

Presskontakt VD 010-303 91 94

Miljökonsult

Calluna AB hjälper företag och myndigheter med expertkunskap om skog, mark och vatten. Vi vill bidra till en samhällsutveckling som värnar den biologiska mångfalden. Vi arbetar alltid objektivt och faktabaserat. Vårt engagemang gynnar både naturen och våra uppdragsgivare.

Calluna

Linköpings slott
582 28 Linköping
Sverige