Gå direkt till innehåll
Callunas julgåva 2023 går till Naturarvets arbete med skydd av värdefulla gammelskogar. Foto: Caleb Stokes (unsplash.com).
Callunas julgåva 2023 går till Naturarvets arbete med skydd av värdefulla gammelskogar. Foto: Caleb Stokes (unsplash.com).

Nyhet -

Callunas julgåva till Naturarvets bevarande av gammelskog

Naturarvet får årets julgåva från konsultföretaget Calluna. "Det är våra medarbetare som har valt att vi även i år stöttar stiftelsens arbete med bevarande av värdefulla gammelskogar", säger Callunas VD Camilla Montén.

Konsultföretaget Calluna AB vill genom gåvan tacka både interna och externa parter för det gångna året och visa uppskattning för de samarbeten och det arbete som har utförts.

"Med denna gåva till Naturarvet vill vi på Calluna önska alla våra medarbetare, kunder och samarbetspartners en god jul och ett gott nytt år", säger VD Camilla Montén.

Stiftelsen Naturarvet arbetar med bevarande av värdefulla gammelskogar i Sverige. Just nu samlar de in pengar till bland annat förvärvet Ekås ek-bokskog i Halland. Det är i detta område med äldre ädellövskog som Calluna har stöttat med köp av flera skogsrutor.

Gammelskog är skog som är mer eller mindre orörd, utan modernt skogsbruk. Dessa skogar är oerhört viktiga för både den biologiska mångfalden och att bromsa klimatkrisen. Genom insamlingar har stiftelsen köpt upp flera gammelskogar som nu är skyddade för all framtid. Naturarvet beskriver hur skyddet av Ekås ek-bokskog och andra liknande gammelskogar är den viktigaste åtgärden som kan vidtas lokalt för att bromsa klimatförändringarna globalt.

"Våra medarbetare har fått rösta om julgåvans mottagare och Naturarvet vann även i år, denna gången med 48% av rösterna. Det känns fint att vi kan bidra till deras viktiga verksamhet", säger Camilla Montén.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Montén

Camilla Montén

Presskontakt VD 010-303 91 94

Miljökonsult

Calluna AB hjälper företag och myndigheter med expertkunskap om skog, mark och vatten. Vi vill bidra till en samhällsutveckling som värnar den biologiska mångfalden. Vi arbetar alltid objektivt och faktabaserat. Vårt engagemang gynnar både naturen och våra uppdragsgivare.

Calluna

Linköpings slott
582 28 Linköping
Sverige