Gå direkt till innehåll
Callunas julgåva 2022 går till Naturarvets arbete med skydd av värdefulla gammelskogar. Foto: Kasia Gajek (unsplash.com).
Callunas julgåva 2022 går till Naturarvets arbete med skydd av värdefulla gammelskogar. Foto: Kasia Gajek (unsplash.com).

Nyhet -

Naturarvets bevarande av gammelskog får Callunas julgåva

Naturarvets arbete med bevarande av värdefulla gammelskogar i Sverige är vinnare av årets julgåva från konsultföretaget Calluna. Det är fint att vi kan bidra till detta och att medarbetarna står bakom valet av ändamål, säger Camilla Montén, VD för Calluna AB.

Inför julen ger Calluna AB en gåva till ett välgörande ändamål för att visa uppskattning till konsultföretagets kunder och samarbetspartners och tacka för det gångna året.

– Våra medarbetare har fått rösta om julgåvans mottagare och med stor marginal vann Naturarvets arbete för att bevara värdefulla gammelskogar. Det är fint att vi kan bidra till deras viktiga verksamhet, säger Camilla Montén, VD för Calluna AB.

Gammelskog är skog som är mer eller mindre orörd, utan modernt skogsbruk. Dessa skogar är oerhört viktiga för både den biologiska mångfalden och att bromsa klimatkrisen. Genom insamlingar har stiftelsen Naturarvet köpt upp flera gammelskogar som nu är skyddade för all framtid.

Just nu samlar Naturarvet in pengar till förvärvet Ullersjöbäckens gammelskog i Jämtland. Det är i detta områdes fjällnaturskog som Calluna har stöttat med köp av flera skogsrutor.

Med detta vill vi på Calluna önska alla en god jul och ett gott nytt år, hälsar Camilla Montén.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Montén

Camilla Montén

Presskontakt VD 010-303 91 94

Miljökonsult

Calluna AB hjälper företag och myndigheter med expertkunskap om skog, mark och vatten. Vi vill bidra till en samhällsutveckling som värnar den biologiska mångfalden. Vi arbetar alltid objektivt och faktabaserat. Vårt engagemang gynnar både naturen och våra uppdragsgivare.

Calluna

Linköpings slott
582 28 Linköping
Sverige