Gå direkt till innehåll
Mycket värdefullt med alla nya bekantskaper som knutits under Vattendagarna tyckte Thomas Andersson och Marie Andersson i Callunas monter. Foto: Annika Delbanco.
Mycket värdefullt med alla nya bekantskaper som knutits under Vattendagarna tyckte Thomas Andersson och Marie Andersson i Callunas monter. Foto: Annika Delbanco.

Nyhet -

Vattendagarna med Fiskmarknad lockade många till Karlstad

Konferensen Vattendagarna med Fiskmarknad lockade nästan 200 deltagare. Under dagarna skedde kunskapsutbyte inom bland annat restaurering av vattenmiljöer och vattenvård.

Årlig konferens i nytt samarbete

I oktober samlades nästan 200 experter och verksamma inom vattenfrågor på Stadshotellet i Karlstad. Det som lockade var Vattendagarna, en årlig konferens som arrangeras av Sveriges förening för limnologi (SFL). I år ackompanjerad av momentet Fiskmarknad, ett kunskapsutbyte för alla som är engagerade i arbetet med fiskvandring, fiskpassager och restaurering i vattenmiljöer.

Naturmiljökonsultföretaget Callunas medarbetare Annika Stål Delbanco är engagerad i styrelsen för SFL. Hon har varit med och arrangerat konferensen i flera år nu och som arrangör är hon jättenöjd.

– Det märktes att programmet var uppskattat och antalet besökare till de olika utställarna överträffade våra förhoppningar med råge, så hela evenemanget känns väldigt lyckat, berättar Annika Stål Delbanco.

Vattendagarna hålls varje år, medan Fiskmarknad historiskt har hållits med några års mellanrum. Annika Stål Delbanco konstaterar att det verkligen finns anledning att titta på om samarrangemanget med Fiskmarknad ska upprepas framöver.

Spännande program och flera utställare

Programmet bjöd på den senaste informationen från myndighetshåll, praktiska tips från verkligheten och visioner om framtiden. Detta tillsammans med spännande inspel från forskningsfronten. I pauserna fick deltagarna diskutera frågorna vidare och många nyttjade möjligheten att knyta nya kontakter.

Under konferensen fanns också möjlighet att besöka ett flertal utställare som demonstrerade sina produkter eller tjänster inom vattenområdet. Det fanns flera utställare från exempelvis USA, Kanada, Tyskland och Norge som bland annat visade olika fiskräknare och andra visualiseringstekniker för att detektera fisk.

Calluna var också utställare och visade upp sitt arbete med olika typer av miljöövervakning i vatten. Bland annat används den egna ROV:en, en avancerad undervattensrobot, som exempelvis kan studera terrängens form under vattnet.

Fiskmarknaden handlar till stor del om flodrestaurering och vattenkraft, vilket ligger helt i linje med Callunas framtida satsningar. Marie Andersson är relativt ny som miljökonsult på Calluna och fick möjlighet att stå i Callunas monter och träffa alla intresserade besökare.

– Det var en spännande upplevelse att vara med på Vattendagarna och en stor möjlighet för mig att lära mig om vad våra potentiella kunder är intresserad av! konstaterar Marie.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Camilla Montén

Camilla Montén

Presskontakt VD 010-303 91 94

Miljökonsult

Calluna AB hjälper företag och myndigheter med expertkunskap om skog, mark och vatten. Vi vill bidra till en samhällsutveckling som värnar den biologiska mångfalden. Vi arbetar alltid objektivt och faktabaserat. Vårt engagemang gynnar både naturen och våra uppdragsgivare.

Calluna

Linköpings slott
582 28 Linköping
Sverige