Gå direkt till innehåll

Ämnen: Hållbarhetsfrågor/CSR

Intresserad allmänhet, beslutsfattare, forskare, journalister och entreprenörer inbjuds att ta del av två gratis seminarier under Beredskapsveckan om framtidens hållbara livsmedelssystem respektive samhällsteknisk försörjning.

Höjd beredskap - en hållbar möjlighet?

När Sverige och Östergötland rustar sig för att bättre kunna möta konflikter och kriser öppnas möjligheter att samtidigt bidra till omställningen till ett mer hållbart samhälle. Under Beredskapsveckan inbjuds allmänhet, beslutsfattare, forskare och entreprenörer att titta närmare på några av dessa möjligheter inom områdena livsmedelssystem och samhällsteknisk försörjning i två öppna seminarier.

Ett kunskapsunderlag om värdering av jordbruksmark som Calluna har arbetat med har nominerats till Planpriset 2023. Foton: Håkan Sandsten och Elin Jonsson.

Calluna delaktig i 2 av 4 nomineringar till Planpriset

En metod för värdering av jordbruksmarkens värde och ett ovanligt strategiskt sätt att genomföra en översiktsplan. Det är två uppdrag som Calluna har medverkat i och som utgör två av nomineringarna till Planpriset 2023. ”Vi är glada och stolta över att ha bidragit till att kommunerna Norrköping och Halmstad har nominerats till Sveriges arkitekters planpris”, säger Callunas VD Camilla Montén.

Inspirerande klimatdagar i Linköping

Inspirerande klimatdagar i Linköping

Den 19 till 21 april pågår Klimatdagarna i Linköping. Ett lokalt initiativ med inspirerande aktiviteter i gränslandet mellan natur och kultur. ”Vi ser mycket fram emot dagarna efter påsk, att få inspirera allmänheten till handling och aktivitet” säger Lotta Lindström på Linköpings Naturcentrum.

Camilla Montén har tillträtt tjänsten som VD på miljökonsultföretaget Calluna AB. "Hon är en erfaren ledare med starkt driv och målfokus", säger styrelseordförande Eva Gidlöf. Foto: Maria Adelsköld.

Camilla Montén ny VD för Calluna AB

Camilla Montén har tillträtt tjänsten som VD på miljökonsultföretaget Calluna AB. "Hon är en erfaren ledare med starkt driv och målfokus", säger styrelseordförande Eva Gidlöf.

David Arnesson, Tf VD för Calluna AB och Linda Nyqvist, Partner- och företagsansvarig på Fryshuset Stockholm.

Fryshuset får värmande julgåva

Fryshusets arbete med unga i spåren av pandemin är vinnare av årets julgåva från konsultföretaget Calluna. Det känns betydelsefullt att vi på Calluna kan få bidra till deras viktiga verksamhet, säger David Arnesson, tillförordnad VD för Calluna AB.

Projekt EcoComp handlar om utveckling av en handelsplattform för ekologisk kompensation och naturbaserad klimatkompensation.

Fortsatt utveckling av EcoComp säkrad

EcoComp är ett pågående innovationsprojekt som tar fram en lösning för ekologisk kompensation och naturbaserad klimatkompensation. Vinnova har nu beviljat en ansökan om fortsatt utveckling av projektet. Calluna AB står bakom ansökan i samverkan med en stark konstellation av olika aktörer. 

Styrelsen för Calluna AB har utökats med Eva Gidlund (t.v.) som ny ordförande och Linda Burenius (t.h) som ledamot.

Utökad styrelse ger Calluna AB driv inför fortsatt utveckling

Eva Gidlöf och Linda Burenius har invalts som ny ordförande respektive ledamot i styrelsen för Calluna AB. Calluna är Sveriges ledande miljökonsult med spetskompetens inom biologisk mångfald. "Med min bakgrund och erfarenhet hoppas jag kunna bidra till en fin vidareutveckling av Calluna" säger Eva Gidlöf.

Calluna fortsätter att driva projekt EcoComp, en handelsplattform för ekologisk kompensation och naturbaserad klimatkompensation, en trovärdig och kostnadseffektiv lösning med verkliga åtgärder som gynnar biologisk mångfald i svensk natur.

Utveckling av handelslösning för ekologisk kompensation

En handelslösning för ekologisk kompensation och naturbaserad klimatkompensation är något som saknas idag. Calluna AB går nu in med en stark konstellation och söker medel från Vinnova för att utveckla just detta – projektet EcoComp. "Vi håller tummarna att ansökan godkänns så att vi kan fortsätta ta fram det som behövs för att genomföra detta i stor skala i Sverige!"

Calluna-Nytt samlar information till kunder, samarbetspartners och andra intresserade om vad som är på gång hos oss på Calluna och i branschen. Du får tips om aktuella tjänster och händelser, projektresultat, nya publikationer och spännande projekt.

Calluna-Nytt 2021:1 – Vår i luften

Calluna-Nytt samlar information till kunder, samarbetspartners och andra intresserade om vad som är på gång hos oss på Calluna och i branschen. Du får tips om aktuella tjänster och händelser, projektresultat, nya publikationer och spännande projekt.

Årets julgåva från Calluna

Årets julgåva från Calluna

Calluna ger inför julen en gåva till Musikhjälpens insamling Ingen människa ska lämnas utan vård. Med den vill vi visa våra kunder och samarbetspartners uppskattning för det gångna året.

Anders Carlsson är senior miljökonsult och arbetar med Callunas erbjudande om tillfälligt eller långsiktigt stöd inom organisationers miljö- och hållbarhetsarbete.

Miljöcoach och hållbarhetschef att hyra

Hur skapas ett framgångsrikt arbete med hållbar utveckling i din verksamhet? Ta hjälp av Calluna med allt från att utarbeta strategier för att integrera er hållbarhetspolicy i verksamhet och affär till att utbilda personalen eller leda miljöarbetet som projektledare eller tillfälligt inhyrd hållbarhetschef.

Årets julgåva från Calluna

Årets julgåva från Calluna

Vi vill tacka våra kunder och samarbetspartners för det här händelserika året. Som julgåva skänker vi ett bidrag till både BatLife Swedens verksamhet och Nordens Arks bevarandeprojekt för hotade arter.

Projekt EcoComp (projektsida)

Projekt EcoComp (projektsida)

Calluna driver projektet EcoComp, utvecklingen av en handelsplattform för ekologisk kompensation och naturbaserad klimatkompensation, en trovärdig och kostnadseffektiv lösning med verkliga åtgärder som gynnar biologisk mångfald i svensk natur.

Forskning pågår om belysningens ekologiska effekter på djur och natur.

Forskning om hur utomhusbelysning med LED påverkar djur och natur

​Alla vet att en tänd lampa påverkar miljön genom sin elförbrukning. Men vad känner vi till om belysningens ekologiska effekter på djur och natur? Trafikverket satsar nu på ett forskningsprojekt som ska kartlägga LED-belysningens och ta fram rekommendationer för hur effekterna kan minimeras.

Miljökonsult

Calluna AB hjälper företag och myndigheter med expertkunskap om skog, mark och vatten. Vi vill bidra till en samhällsutveckling som värnar den biologiska mångfalden. Vi arbetar alltid objektivt och faktabaserat. Vårt engagemang gynnar både naturen och våra uppdragsgivare.

Calluna

Linköpings slott
582 28 Linköping
Sverige